keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Lattiamietintöjä ja maalaushommien suunnittelua

Muutto on täydessä vauhdissa, melkoinen hulabaloo; entisen omistajan tavaroista on laatikkoihin mahtuvat jo viety, annoin niiden eteenpäin toimittamisen työkaverille, itsellä se olisi venynyt hamaan tulevaisuuteen. Omista roippeista suurin osa laatikkokokoisista tavaroista on jo oikeassa osoitteessa, huonekalut ja kodin viihde-elektroniikka ovat vielä vuokrakolmiossa mutta kaikenkaikkiaan tämä on tähän asti mennyt kivuttomammin kuin etukäteen kaavailin, siitä suuri kiitos taustajoukoille!

Kurkkasin tänään lattiaa peittävien kovalevyjen alle, raakalautaa näyttää olevan ainakin alakerrassa ja todennäköisesti myös yläkerrassa, joten taitaapi mennä laminaattihommiksi hela hoito, ellei sitten sitä saa hiottua ja maalattua siistiksi. Kulunut ja jokseenkin hapero kovalevy joka tapauksessa lähtee, se on ensinnäkin järjettömän liukas sekä huonokuntoisena hankala siivottava ja toiseksi se on niin ala- kuin yläkerrassakin sellainen vähemmän mieltäylentävän värinen currynruskea. Portaat yläkertaan ovat saman väriset, siihen lykätään uusi maali kunhan vähän lämpenee ilmat. Maalattu lautalattia olisi upea, ja sen päälle voisi harkinnan mukaan suojaksi lykätä ne Paradorin Trendtime-laminaatit, joita olen jo pitkään katsellut - joko savutammi, valkoinen tammi tai harmaa tammi tai sitten musta tai valkoinen Wine & Fruits. Parkettia tai lakattua puuta ei meille tule, sen verran kovassa käytössä meillä lattiapinnat ovat että moinen olisi silkkaa ajan ja rahan haaskausta, kestäisivät hyvän näköisinä hysteerisellä varomisellakin korkeintaan puoli vuotta. Ehkä myöhemmin remontin edetessä budjetti antaa myöten vaihtaa vanhat pontittomat laudat pontilliseen tammilankkuun, siihen sitten lipeä ja öljy sekä suopakuurausta pintaan.

Mietin myös josko maalaan myös kuistin sormipaneelit, aika kun on lakatun männyn patinoinut lähinnä tumman rusehtavan oranssin väriseksi. Toisaalta kuistin synkähkö likaisenruskea ilme voi hyvinkin muuttua mikäli maalaankin lattian ja ulko-oven, ja jos vaihdan kuistilta yläkertaan ja keskikerrokseen menevät ovet ikkunallisiksi. Ikkunallinen ulko-ovikin olisi varmasti mainio piristysruiske. Ruokailuhuoneen tummuneen valkoisen katon halltexit maalailen valmiiksi, sitä hommaa on näköjään jo aloitettukin, ja yläkerran ison makuuhuoneen seinät, oransseiksi maalatut, vaihtavat nekin värinsä viileämpään. Yläkerran pikkukeittiön seinistä lähtee päällimmäinen homeenvihreäksi maalattu tapetti veks. Näillä eväillä päästään alkuun sen verran että talo alkaa paitsi tuntua myös näyttää minun kodilta, ja isompaa remppaa on luvassa sitten aikanaan, eli ensi vuonna tai joskus myöhemmin kunhan olen ensin kunnolla tutustunut talooni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi tänne! Kaikki kommentit luetaan ennen julkaisua ja julkaistaan, kunhan sisältö on hyvien tapojen ja nettietiketin mukaista ja mahdollinen negatiivinen palaute rakentavalla tavalla esitettyä.